Amsterdam – VUMC

 

Kenmerken ICK
De afdeling IC-kinderen van het Vu medisch centrum is onderdeel van de kinderkliniek. We zijn trots op onze 2 mooie grote units gesitueerd op de 8e etage van het ziekenhuis. Derhalve hebben we een prachtig uitzicht over Amsterdam en het water de nieuwe Meren.

Het VU medisch centrum is een academisch centrum waar patiëntenzorg centraal staat. Betrokken omgang met patiënten en collega’s en grote aandacht voor medische ethiek zijn bij ons vanzelfsprekend. In het VU medisch centrum zijn vrijwel alle medische specialismen vertegenwoordigd. Met een aantal van die specialismen zijn we niet alleen landelijk maar ook internationaal toonaangevend.

Ons ziekenhuis is aangewezen als traumacentrum en beschikt over een traumahelikopter. De afdeling IC-kinderen heeft een vooraanstaande functie in transport van ernstig zieke kinderen. Patiënten worden met een door ons nieuw ontworpen transportbrancard vervoerd onder begeleiding van een IC arts en IC verpleegkundige die per toerbeurt worden ingeschakeld.

 

vumc2   vumc3

 

 

Patiënten populatie
Op de afdeling IC kinderen worden patiënten opgenomen van 0 tot 17 jaar waarbij vitale orgaansystemen kunnen worden ondersteund en zonodig overgenomen. De grote diversiteit van aandoeningen maken de afdeling boeiend, enerverend en interessant. De diverse aandoeningen kunnen van algemeen pediatrische-, kinderchirurgische-, neurochirurgische-, traumatologische-, en nefrologische- aard zijn.

Op een afdeling vol spanning en emoties is een warme belangstelling voor de kinderen en hun ouders alsmede voor collega’s een must.

 Kenmerken van verpleegkundige zorg
Het multidisciplinaire team bestaat uit verpleegkundigen die allen de ICK opleiding hebben afgerond of in opleiding zijn, intensivisten en kinderartsen in opleiding voor intensivist , artsen in opleiding voor kinderarts, artsen in opleiding voor anaesthesioloog. Standaard zijn betrokken bij ons team medisch maatschappelijk medewerker, pedagogisch medewerker, psycholoog en VE assistent.

We besteden veel aandacht aan kwaliteit, wat blijkt uit continue kwaliteitsprojecten. Verpleegkundigen zijn actief in vele werkgroepen zoals: landelijke werkgroep meningococcensepsis, kindermishandeling, voorbehouden handelingen, protocollen, public relation, overleden kind, multi-centre onderzoeken, etc, etc.

 

vumc4  Exif JPEG

 

Om de kwaliteit te blijven waarborgen worden zeer regelmatig kortere of langere bijscholingen georganiseerd. Vrijwel alle verpleegkundigen zijn inmiddels PALS geschoold.

Zeer regelmatig geven verpleegkundigen presentaties op symposia en/of congressen zowel nationaal als internationaal. De belangstelling hiervoor is vanuit het team groot.

Kortom: Werken op een gespecialiseerde afdeling als IC kinderen vraagt veel van een medewerker maar heeft ook heel veel te bieden. Het team heeft een open karakter wat erg belangrijk is bij traumatische gebeurtenissen maar het is ook een heel gezellig warm team dat houdt van gezelligheid. Regelmatig worden er activiteiten door de creatieve feestcommissie georganiseerd die druk bezocht worden door de medewerkers.

 

De afdeling IC-kinderen van het Vu medisch centrum is onderdeel van de kinderkliniek. We zijn trots op onze 2 mooie grote units gesitueerd op de 8e etage van het ziekenhuis.

Derhalve hebben we een prachtig uitzicht over Amsterdam en het water de nieuwe Meren. Het VU medisch centrum is een academisch centrum waar patiëntenzorg centraal staat. Betrokken omgang met patiënten en collega’s en grote aandacht voor medische ethiek zijn bij ons vanzelfsprekend.

In het VU medisch centrum zijn vrijwel alle medische specialismen vertegenwoordigd. Met een aantal van die specialismen zijn we niet alleen landelijk maar ook internationaal toonaangevend. Ons ziekenhuis is aangewezen als traumacentrum en beschikt over een traumahelikopter.
De afdeling IC-kinderen heeft een vooraanstaande functie in transport van ernstig zieke kinderen. Patiënten worden met een door ons nieuw ontworpen transportbrancard vervoerd onder begeleiding van een IC arts en IC verpleegkundige die per toerbeurt worden ingeschakeld.

Op de afdeling IC kinderen worden patiënten opgenomen van 0 tot 17 jaar waarbij vitale orgaansystemen kunnen worden ondersteund en zonodig overgenomen. De grote diversiteit van aandoeningen maken de afdeling boeiend, enerverend en interessant.

De diverse aandoeningen kunnen van algemeen pediatrische-, kinderchirurgische-, neurochirurgische-, traumatologische-, en nefrologische- aard zijn.
Op een afdeling vol spanning en emoties is een warme belangstelling voor de kinderen en hun ouders alsmede voor collega’s een must.
Het multidisciplinaire team bestaat uit verpleegkundigen die allen de ICK opleiding hebben afgerond of in opleiding zijn, intensivisten en kinderartsen in opleiding voor intensivist , artsen in opleiding voor kinderarts, artsen in opleiding voor anaesthesioloog.

Standaard zijn betrokken bij ons team medisch maatschappelijk medewerker, pedagogisch medewerker, psycholoog en VE assistent. We besteden veel aandacht aan kwaliteit, wat blijkt uit continue kwaliteitsprojecten.

Verpleegkundigen zijn actief in vele werkgroepen zoals: landelijke werkgroep meningococcensepsis, kindermishandeling, voorbehouden handelingen, protocollen, public relation, overleden kind, multi-centre onderzoeken, etc, etc.     

Om de kwaliteit te blijven waarborgen worden zeer regelmatig kortere of langere bijscholingen georganiseerd. Vrijwel alle verpleegkundigen zijn inmiddels PALS geschoold. Zeer regelmatig geven verpleegkundigen presentaties op symposia en/of congressen zowel nationaal als internationaal.

De belangstelling hiervoor is vanuit het team groot. Kortom: Werken op een gespecialiseerde afdeling als IC kinderen vraagt veel van een medewerker maar heeft ook heel veel te bieden.

Het team heeft een open karakter wat erg belangrijk is bij traumatische gebeurtenissen maar het is ook een heel gezellig warm team dat houdt van gezelligheid.

Regelmatig worden er activiteiten door de creatieve feestcommissie georganiseerd die druk bezocht worden door de medewerkers.[/cws-widget][/col][/cws-row]